Veel gestelde vragen

 

Hoe kan ik een storing melden bij P.Jansen Installatietechniek?
Over dag en ’s avonds kunt u een storing melden via ons telefoonnummer 0164-236527, gedurende kantoor uren krijgt u direct een van onze medewerkers aan lijn, zij zullen er voor zorgen dat er met u een afspraak wordt gemaakt om de storing te komen op lossen.

 

Buiten kantoor uren krijgt u via een keuze menu een meldkamer medewerker aan de lijn, zij nemen uw gegevens aan en zullen deze doorgeven aan de dienstdoende storingsmonteur. Onze storingsmonteur neemt contact met u op om een gepaste afspraak te maken.

Via onze site, bij niet urgente storingen.

  

Komt er 's avonds of in het weekend ook een monteur?
Indien u een urgente storing heeft wel, mits u een onderhouds-of warmtegarantie contract heeft.
  

 

De ketel lijkt wel te werken, maar de radiatoren worden niet warm.
Controleer of de radiatoren ontlucht zijn. Als dit niet helpt: de radiatoren die niet warm worden geheel open draaien en de thermostaat hoog zetten (mag wel op 30 graden). Dit een half uurtje laten duren. De ketel kan dan de eventueel aanwezige lucht in de installatie of betreffende radiatoren eruit drukken. Als dit niet werkt, kunt u kijken bij de storingsinformatie of contact met ons opnemen.

  

Hoe kan ik mijn CV-installatie bijvullen?
Middels de bij de cv-installatie aanwezige vulslang kunt u de installatie bijvullen, dit doet u door de ene zijde van de slang te koppelen op de vulkraan van de installatie en de andere zijde van de slang te koppelen op een nabij gesitueerde waterkraan. Zodra de slang is aangesloten kunt u beide kranen open, hierdoor zal de installatie vullen met water. Kijk op de druk meter van de installatie (bij de ketel of in het leidingwerk geplaatst) en zorg er voor dat de druk niet hoger wordt dan 2.0bar.

Sluit de kranen beiden af, koppel de slang los en let hierbij op dat er nog wat water uit de slang komt. 

 

Mijn toestel werkt niet en ik wil graag een nieuw toestel.
U kunt bij P.Jansen Installatietechniek terecht voor een nieuwe verwarmingsketel of warmwatertoestel. Afhankelijk van de leeftijd, een juiste, energiezuinige werking en uw woonsituatie kan het raadzaam zijn om de aanschaf van een nieuw toestel te overwegen. P.Jansen Installatietechniek geeft u graag een advies op maat. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop/calculatie via 0164-236527.

 

Ik heb een contract, maar krijg toch een factuur voor een storingsbezoek.

- uw toestel is ouder dan 15 jaar en valt dus onder het onderhoudscontract

- de storing is buiten 2 meter van het toestel 

 

Besparingstips
De tips voor u op een rij:
• Door de thermostaat één graad lager te zetten bespaart u direct 6-7% op uw stookkosten, gemiddeld zo’n € 50,- per jaar.
• Verlaat u uw woning of gaat u naar bed? Zet de thermostaat een uur van tevoren laag. In dat uur zal de temperatuur nog steeds aangenaam zijn terwijl u niet onnodig stookt.
• Ook met de juiste nachtstand kunt u een hoop energie besparen. Over het algemeen wordt hiervoor een temperatuur van 5 tot 7 graden lager dan de binnentemperatuur aangehouden. In de meeste (geïsoleerde) woningen zal de temperatuur niet eens dalen tot dit niveau, dus ’s ochtends is uw woning weer snel opgewarmd.
• Heeft u een klokthermostaat? Maak gebruik van deze functionaliteit, dit voorkomt onnodig stoken op tijdstippen dat u niet thuis bent. Er bestaat zelfs een thermostaat met bewegingssensor. Is er niemand thuis, dan stopt de CV met stoken!
• Ventileren is goed, tocht is funest. Door regelmatig te ventileren (met de verwarming uit!) voorkomt u een te hoge luchtvochtigheid in huis. Een vochtig huis warm stoken kost meer energie. Tocht is een verkeerde vorm van ventilatie, hierdoor zal er warme lucht ontsnappen. Tochtstrips brengen een eind aan dit onnodige energieverlies.